‘Rechters zijn veel te soft’, ‘na een gevangenisstraf sta je na 2/3 zo weer buiten’ of ‘Het OM zoekt geen waarheid, maar een dader’. Het zijn zomaar enkele misverstanden die bestaan over de rechtspraak in Nederland.

In samenwerking met Chris Klomp, rechtbankjournalist van onder meer het AD, ontwikkelde Audiopodcast een nieuwe podcastserie over de rechtspraak in Nederland. In samenwerking met partner AVROTROS verschijnt deze podcast dit najaar in jouw favoriete podcast-platform!

In de podcast bespreken we de bestaande misvattingen, maar ook enkele zaken die in het oog springen. Zo was er bijvoorbeeld een moordzaak in Hooge Zwaluwe waarbij twee doden vielen, maar de daders volgens het Openbaar Ministerie niet vervolgd hoefden te worden. Hoe zit dat juridisch in elkaar? En Geert Wilders, is hij het slachtoffer van politieke inmenging, of krijgt hij juist een eerlijk proces?

Verschillende advocaten, officieren van justitie en rechters hebben al toegezegd aan deze podcastserie mee te werken. Voordat we echt los gaan moet natuurlijk eerst de vormgeving in orde zijn. Op de foto zien we Hans van Raaij van de NPO de puntjes op de i zetten.