Maaike Timmerman en Rick Pietersz van Omroep WNL maakten met Kick Stokvis en Matthijs Holtrop de Diamantroof.
vlnr Matthijs Holtrop, Rick Pietersz, Maaike Timmerman, Kick Stokvis op het kantoor van Audiopodcast.
Podcastproductie

Werkend aan De Diamantroof van Omroep WNL. Zo zaten we de afgelopen maanden vaak. Samen met Maaike Timmerman en Rick Pietersz van Omroep WNL. Matthijs en ik fungeerden als klankbord voor de verhalende podcastserie ‘De Diamantroof’. We hielpen met de opbouw van het verhaal en het bedenken van mooie scènes die het verhaal van het opsporingsteam nog mooier zouden weergeven.

Verhalende serie

De podcastserie gaat over de grootste roof uit de Nederlandse geschiedenis. In 2005 gingen overvallers er op Schiphol vandoor met zakken vol diamanten ter waarde van bijna zeventig miljoen euro. Hoe liepen de diamantrovers in de val? Voor het eerst komt het opsporingsteam aan het woord dat na jaren van intensief speurwerk de daders op het spoor komt. Luister hier naar de serie via Spotify.

De Diamantroof komt binnen op plaats 31 in de podcast hitlijst van Chartable
Een fraaie 31ste plek voor De Diamantroof na binnenkomst bij Chartable.
Beloning

Als beloning voor het harde werk komt de podcastserie binnen op de 31ste plek bij chartable.com. We zijn ervan overtuigd dat de podcast nog veel verder gaat stijgen en duizenden luisteraars gaat boeien. Helemaal met de zomer in aantocht! Lekker naar true crime luisteren aan de rand van het zwembad of op het strand.

Rollercoaster

Voor Maaike, Sandra , Rick en Noa was het maken va de serie een echte rollercoaster. Met soms een meevaller maar ook met tegenvallers. Iedere keer slaagden Maaike en haar team erin de tegenvallers op te vangen en om te zetten in hun voordeel. Uiteindelijk zijn we trots op het resultaat van de Diamantroof van Omroep WNL. Ook zijn we heel blij met de manier waarop het team omging met onze feedback. Altijd met een open houding en bereid om de montage aan te passen wanneer ze het eens waren met onze argumenten.

Podcast laten maken

Loop je ook rond met een idee voor een podcastproductie? Of wil je een podcast laten maken? Neem dan contact op met Matthijs of Kick. Wie weet zitten we dan binnenkort op de tafel voor een kennismakingsgesprek.