Op Zaterdag 28 september bezochten Matthijs en ik namens Audiopodcast het podcastfestival in Amsterdam. De Tolhuistuin was het centrum van podcastend Nederland. Ik volgende een workshop ‘Hoe gebruik je je stem’ van Maria Punch. Heel interessant en lekker interactief. Zo mochten we ons eigen verhaal pitchen, in 150 woorden met gebruik van stiltes, intonaties en klemtonen. Ik vertelde er over mijn parachutespring avonturen in de jaren ’90.

Een ding viel me daar wel al meteen op. De meeste voorbeelden die ze noemde van goede podcasts waren Amerikaans zoals Calliphate en This American Life. En ook de rest van de dag viel me dat op. We kijken erg naar Amerika als het gaat om goede podcasts. En dat terwijl er hier in Nederland ook zoveel mooie podcasts worden gemaakt. Wie kent niet Brand in het landhuis of Echt gebeurd.

Een ding viel me daar wel al meteen op. De meeste voorbeelden die ze noemde van goede podcasts waren Amerikaans zoals Calliphate en This American Life.

Daarnaast werd ook pijnlijk duidelijk hoe moeilijk het nog is om geld te verdienen met podcasting. Ook bij de interessante zaaldiscussie met Botte Jellema, Katinka Baehr en Fernando Halman bleek dat podcasts vooral uit passie gemaakt worden – met of zonder steun van de publieke omroep.

Audiopodcast heeft heldere ideeën om passie en geld verdienen met podcasts te combineren. Of dat werkt zal de komende tijd blijken wanneer we ze in de praktijk gaan brengen. Nieuwsgierig welke het ideeën het zijn? Blijf ons volgen of stuur een mail!