Audiopodcast heeft een prachtige machine in gebruik genomen: de Rodecaster. Op het eerste gezicht valt vooral het mengpaneel op, maar met de Rodecaster kan je nog veel meer en is helemaal toegelegd op het maken van podcasts. Zo kan je niet alleen 4 microfoons aansluiten, maar ook een telefoon of een ander apparaat via bluetooth. Ook is het mogelijk om fragmenten in te starten met grote vierkante knoppen aan de zijkant van het apparaat. De audio wordt opgeslagen op een sd-kaart of loopt direct een laptop in. Als je kiest voor die laatste optie zie je live hoe de audio binnenloopt.

De eerste indrukken zijn dus uitstekend. De Rodecaster is een stijlvol ding waarmee je achteraf de puntjes op de i kan zetten. Alle sporen worden apart opgenomen, zodat alle hoestjes en tikken eruit kunnen worden geknipt. Is er dan geen nadeel? Jawel, wat de meters uitslaan is niet altijd even re√ęel vergeleken met het werkelijke volume. En dat heeft met die multitrackopname te maken. Kies je ervoor om direct alle sporen te laten samenkomen in een eindmix dan kloppen de meters wel, maar dan moet je het gesprek meeschuiven.