Wat een mijlpaal! De eerste aflevering van Planeet Opera is te horen. Via deze link kan je naar de eerste aflevering luisteren. Opera-gekken Hein van Eekert en Calmer Roos nemen liefhebbers, nieuwkomers en zelfs haters van opera mee op een vrolijke en tegelijk diepzinnige reis. Het kan niet anders dan dat ze een vliegende start maken. Met één van de meest uitgevoerde opera’s ter wereld: Puccini’s La bohème.

La Bohème

La bohème van Puccini is een belangrijke opera. Je kunt gerust spreken van een meesterwerk. De opera gaat over vier jonge kunstenaars in Parijs die worstelen met armoede, passie en ziekte. De grootste verhaallijn vertelt over de arme dichter Rodolfo die verliefd is op zijn ernstig zieke buurmeisje Mimi. Dit tijdloze liefdesverhaal combineert komedie en tragedie, intieme en grootse scènes. Met schitterende melodieën die de emoties van de personages weerspiegelen.

Producent

Planeet Opera is de tweede productie van Audiopodcast voor NPO Klassiek. Eerder maakten Matthijs Holtrop en ik Koren in Coronatijd, over de gevolgen van niet kunnen zingen. Voor de 1,7 miljoen mensen in Nederland die dat als werk of hobby hebben. Het is sowieso een fijn jaar voor Audiopodcast. De volgende podcastseries voor de NPO worden op dit moment uitgewerkt of zijn zelfs al in productie!

Planeet Opera, de podcast van Calmer Roos en Hein van Eekert
Op planeet Opera wordt opera persoonlijk