Vincent Bijlo met echtgenote na de show in de Stadsschouwburg Utrecht

Cabaretvoorstelling

‘Laat dat nou maar aan mij over’. Dat is de titel van het programma van cabaretier Vincent Bijlo. Matthijs en ik bezochten zijn show in de Stadsschouwburg Utrecht. Het was een bijzondere opvoering waarin Vincent ons een inkijkje gaf in onze ‘ziende’ wereld. Waar hij niks kan zien en daardoor weinig hoeft te doen om gelukkig te zijn, hield hij ons ziende mensen voor hoe onze ogen ons telkens verleiden. Om toch weer verder te gaan reizen om dat ene bijzondere bijna uitgestorven vogeltje te zien in Sri Lanka of Mongolië. En ondertussen putten we met dat gedrag onze planeet uit.

Podcastplannen

Vincent Bijlo heb ik de laatste maanden ook een paar keer thuis bezocht. Met Audiopodcast ontwikkelen we namelijk ook eigen podcastplannen. Eerder al ‘Koren in Coronatijd’, onlangs nog ‘Planeet Opera’. Maar ook is er een serie in de maak over het bijzondere leven van Wim Sonneveld. Dat laatste doen we in coproductie met Next Episode. Met Vincent hebben we een plan geschreven voor een podcastserie over het bedreigde bos bij Amelisweerd. Een 6-delige serie waar niet alleen over de geschiedenis van Amelisweerd wordt gesproken maar waar ook gedebatteerd wordt over de toekomst van het bos. Is het echt nodig om de snelweg A27 te verbreden of zijn er alternatieven?

Mediafonds Utrecht

Het plan ligt nu ter inzage bij het Mediafonds Utrecht. Dat fonds is speciaal in het leven geroepen om noodzakelijke journalistieke projecten binnen de provincie Utrecht te ondersteunen. Voor ons als onafhankelijke makers zijn dit soort fondsen echt een uitkomst. Overigens zijn ze wel heel streng, maar ons plan is goed dus we hebben goede hoop. De komende weken krijgen we daarover de uitslag. Duimen dus!