Podcastproductie

Research vormt een groot deel van ons werk als podcastmakers. Een groot deel van het maken van een podcast vindt natuurlijk plaats achter de computer. Maar voor het opsporen van nieuw talent voor een podcastproductie over comedy bezoeken we de laatste tijd veel optredens van comedians.

talent zoeken voor podcastproductie over comedy
Matthijs Holtrop en Kick Stokvis
Puur Gelul

Zo waren Matthijs en ik op eerste Pinksterdag bij Puur Gelul in Den Haag. Daar waren we op gewezen door advocaat Job Knoester met wie we een podcastserie maken. Het was een fantastische avond met onder andere optredens van Theo Maassen, Martijn Koning en Teun van den Elzen.

Toomler

De week ervoor waren we een paar keer bij Comedytrain in Toomler. Ook daar hebben we flink gelachen. Met onder andere optredens van Eric van Sauers, Hans Sibbel en Tim Fransen. Beide avonden waren stijf uitverkocht met een jong publiek. Het laat zien hoe populair standup comedy in Nederland is.

Amsterdams Studenten Cabaret

Ook waren we aanwezig bij de finale van het Amsterdams Studenten Cabaret in de Kleine Komedie. Opkomende talenten lieten daar zien wat zij in huis hebben. Na de pauze trad Dolf Jansen op. Hij toonde aan dat het verschil tussen studenten cabaret en professioneel cabaretier nog wel behoorlijk groot is.