Een soort radio via internet of Youtube maar dan zonder plaatjes. Dat hoor ik mezelf vaak zeggen tegen mensen die niet weten wat een podcast is. Dat is een deel van het verhaal. Bij Audiopodcast zien we een podcast vooral als een nieuwe manier van verhalen vertellen. Op de manier die jij wil. Dus zonder tussenkomst van een centrale redactie of een omroep.

Podcast luisteren

Het enige dat je nodig hebt om naar een podcast te luisteren of te downloaden is een internetverbinding. Via apps als Anchor, Spotify, Apple en Google podcast kan je duizenden verschillende podcasts vinden. Over ieder onderwerp dat je kan bedenken. Van politiek tot autoracen. Sommige zijn heel grappig, andere weer bloedserieus.

Podcast maken

Ook het maken van een simpele podcast is niet moeilijk. Dat kan al met je telefoon. Je opnames kan je vervolgens uploaden naar een van de bovengenoemde apps. Die zorgen voor de distirubutie van je podcast. Maar wil je voor kwaliteit gaan heb je meer nodig. Een goede microfoon, een goed opnameapparaat en natuurlijk een koptelefoon om te horen wat je opneemt.

Kwaliteit en idee

Een echt goede podcast te maken die ook gevonden en beluisterd wordt, is minder makkelijk. Daarvoor moet je goed nadenken over wat je wil vertellen en op welke manier je dat wil gaan doen. Is het een eenmalig verhaal of maak je een serie? Doe je dat aan een tafel met meerdere sprekers? Of ga je op pad en doe je onderzoek? Gebruik je muziek en zo ja welke dan? Hoe begin je je verhaal in en op welke manier verbind je de verschillende afleveringen? Bij Audiopodcast weten we hier alles van. Wil je er meer over weten? Neem gerust contact met ons op!

Neem contact op Beluister podcast voorbeelden